De Colibri Startershypotheek

Bel of mail ons!

Onze missie

  • Een hypotheek die goed is, voor nu en in de toekomst
  • Overzichtelijke producten en begrijpelijke taal
  • De vrijheid om te kiezen
  • De mogelijkheid om het zelf te regelen
  • Ook samen met uw adviseur

Onze missie is wonen gemakkelijk en toegankelijk maken. Wij voorzien in de financiering en de verbetering van woningen. Onze klanten bepalen zelf hoe zij hun zaken regelen: helemaal zelf, met begeleiding of via een adviseur. Bij ons kan men altijd rekenen op echte, persoonlijke ondersteuning. Dit doen wij door middel van duurzame samenwerkingen en continue vernieuwing.

Verantwoord lenen

Colibri leent uit geld van investeerders die verantwoord willen investeren. Dit geld lenen we uit aan mensen de hypotheeklasten duurzaam kunnen dragen, waarbij er voldoende financiële ruimte is om te leven.

U kunt op onze website verschillende berekeningen maken waarmee u inzicht krijgt in uw nieuwe hypotheeklasten. Hoe dit uw financiele huishouden beinvloedt, kunt u berekenen op de website van het NIBUD.

Helaas zit het leven soms tegen en kan iedereen te maken krijgen met onvrijwillige financiële situaties. Om u hier tegen te beschermen, biedt Colibri hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG).

Wat is NHG?

NHG scheldt de eventueel ontstane restschuld kwijt bij gedwongen verkoop als gevolg van betalingsproblemen door onvrijwillige inkomensterugval. De gedachte hierachter is dat het voor zowel de geldlener als de geldverstrekker beter is om niet nog jaren aan een afbetalingsregeling vast te zitten. Uiteraard horen daar duidelijke afspraken bij. Meer informatie over deze afspraken vindt u op de website van NHG

Voor wie?

NHG is er voor iedereen die een woning koopt. Ook voor een nieuwbouwwoning, woningverduurzaming, een verbouwing en renovatie kunt u een lening met NHG afsluiten.

Wilt u een lening met NHG? Dan mag het aankoopbedrag van uw woning in 2018 maximaal € 265.000 zijn. Gaat u verbouwen? Dan mogen het aankoopbedrag en de verbouwingskosten samen niet meer dan € 265.000 bedragen.

Kosten NHG

De eenmalige kosten zijn 1% van het hypotheekbedrag. U kunt alleen tijdens het aanvragen kiezen voor NHG. Kiest u voor NHG, dan rekent de website de kosten automatisch voor u uit. De kosten voor NHG kunt u meefinancieren of zelf betalen. In beide gevallen zijn de eenmalige kosten eenmalig fiscaal aftrekbaar. De betaalde rente over de meegefinancierde NHG kosten komen ook voor rente aftrek in aanmerking.

Hoe werkt het?

U neemt contact met ons op bij verwachte betalingsproblemen. Dus voordat deze problemen er daadwerkelijk zijn, maar u wel al verwacht dat ze er kunnen komen. Veel problemen kunnen worden voorkomen door tijdig maatregelen te nemen. Wij helpen u daar graag bij.

Samen onderzoeken we welke mogelijkheden u heeft om met de verwachte betalingsproblemen om te kunnen gaan.

Stellen we samen vast dat verkopen van uw huis helaas de enige uitweg is en heeft u een lening met NHG? Colibri begeleidt u dan naar NHG en een eventuele kwijtschelding van de restschuld.

Wat verwachten we van u?

Uw medewerking, openheid en eerlijkheid. We kunnen elkaar alleen helpen als we open kaart spelen.

Vind een onafhankelijke hypotheekadviseur

Bent u op zoek naar een nieuwe hypotheek of wilt u een aanpassing op uw huidige Colibri hypotheek? Neem dan contact met ons op.

De Hypotheekxpert Soest / Huizen / Luyksgestel: 035-5313388.