Een nuchtere hypotheek

Bij een groot moment als een hypotheek afsluiten, wil je absoluut weten dat je hypotheek ook bij jouw situatie past. We leggen je daarom hieronder graag uit wat HollandWoont voor jou kan betekenen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De HollandWoont hypotheek heeft Nationale Hypotheek Garantie. Als je van zekerheid houdt en je aan de voorwaarden voldoet, dan kan dit een goede optie zijn.

Hoeveel kan je lenen?

Een woning kopen. Je gaat ervoor! Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen. Je kunt maximaal 100% van de marktwaarde van een huis lenen. Of 106% als je je huis verduurzaamt. Bijvoorbeeld met energiezuinige kozijnen, zonnepanelen of een warmtepomp. De marktwaarde van een huis is het bedrag waar de taxateur op uitkomt. Dit bedrag vind je terug in het taxatierapport. Dat hoeft dus niet de prijs te zijn waarvoor het huis te koop staat.
Koop je een nieuwbouwhuis? Dan is de koopsom de marktwaarde. Daar kan tijdens de bouw nog wat bijkomen of afgaan zoals meerwerk, renteverlies of bouwkosten. Als de hypotheek bij de notaris is gepasseerd dan staat de waarde voor NHG vast.

Arbeidsmarktscan voor flexwerkers

Goed nieuws: ook voor flexwerkers heeft HollandWoont een hypotheek. Je mag dan wel geen vast arbeidscontract hebben, als het aan ons ligt krijg je wel een vast ‘thuis’! Zónder belachelijk hoge rentes of onmogelijke voorwaarden.

Terugbetalen

Je kunt op drie manieren aflossen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Wat past het beste bij jouw situatie? Kies zelf. En bedenk je je op een later moment? Geen probleem, dan wissel je gewoon.

“Interpersoonlijk en onafhankelijk financieel advies met (optimaal) gebruik van de digitale mogelijkheden”.
Toch een advies van een Erkend Hypothecair Planner door u gewenst,
contact u dan De Hypotheekxpert 035-5313388