Maak vandaag al het verschil voor morgen

Een eendagsvlieg leeft alsof het z’n laatste dag is. Dus over het klimaat van morgen, maakt hij zich geen zorgen. Terwijl goed doen voor morgen, vandaag al een goed gevoel geeft.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek

  • Hypotheek tegen lage rente om je huis energiezuiniger te maken
  • Hypotheek tegen lage rente om je huis energiezuiniger te maken
  • Hypotheek tegen lage rente om je huis energiezuiniger te maken

ASN Duurzaam Wonen

  • Lage rente
  • Hypotheek tussen € 2.500 en € 15.000
  • Rentekorting op je ASN Hypotheek als je aan de voorwaarden voldoet

Sluit je een ASN Hypotheek af? Als je energiebesparende maatregelen financiert met ASN Duurzaam Wonen, dan kun je rentekorting krijgen op je ASN Hypotheek.

Lagere energiekosten en winst voor het klimaat

Het biedt veel voordelen om energiebesparende maatregelen te nemen in je nieuwe woning. Na de verbouwing woon je comfortabeler. Je bespaart op energiekosten. En het is winst voor het klimaat, want je stoot minder CO2 uit. Mogelijk wordt je huis meer waard door de verbouwing. En wil je verhuizen, dan is een verduurzaamde woning vaak sneller verkocht.

Hoe werkt het?

Je sluit een ASN Hypotheek af en kiest daarbij ook voor ASN Duurzaam Wonen. Wij openen een bouwdepot op jouw naam. Als de hypotheekakte is gepasseerd bij de notaris, storten we het geld van ASN Duurzaam Wonen in dit depot. Je moet dit geld aantoonbaar besteden aan de verduurzaming van je woning. Je treft energiebesparende voorzieningen voor je woning en declareert de kosten. ASN Duurzaam Wonen sluit je altijd af in combinatie met een ASN Hypotheek. Heb je een hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan kun je alleen gebruik maken van ASN Duurzaam Wonen als je de hypotheek bij de andere verstrekker oversluit naar ASN Bank.

Wat zijn duurzame maatregelen?

ASN Duurzaam Wonen geldt alleen voor de energiebesparende voorzieningen die worden genoemd in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet (TRHK) van de overheid. Je kunt ASN Duurzaam Wonen dus nu alleen afsluiten voor de energiebesparende voorzieningen die op dit moment in de TRHK staan. Bijvoorbeeld voor betere isolatie van je dak, gevel, spouwmuur, vloer en ramen. Of voor een zonneboiler, warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen. Wil je weten wat er precies onder de TRHK valt? Kijk dan op wetten.overheid.nl.

Hogere hypotheek voor energiebesparende maatregelen

Sinds 2018 mag je voor je hypotheek niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen. De bijkomende kosten kun je daardoor niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je hebt dus meer eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen. Ook als je wilt verbouwen heb je waarschijnlijk eigen geld nodig. Wil je energiebesparende maatregelen gaan treffen in je woning? Dan mag je tot maximaal 106% van de waarde van het huis lenen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Hoe los je af?

Je kunt ASN Duurzaam Wonen afsluiten als annuïteitenhypotheek of als lineaire hypotheek. In beide gevallen is de lening na afloop van de looptijd van maximaal 30 jaar volledig afgelost. Je mag per kalenderjaar 10% van het oorspronkelijke bedrag van een leningdeel vergoedingsvrij aflossen. Los je meer af in een kalenderjaar? Dan betaal je mogelijk een vergoeding voor het renteverlies over het bedrag dat je meer aflost.

Vind een onafhankelijke hypotheekadviseur

Bent u op zoek naar een nieuwe hypotheek of wilt u een aanpassing op uw huidige Colibri hypotheek? Neem dan contact met ons op.

De Hypotheekxpert Soest / Huizen / Luyksgestel: 035-5313388.